Nieuwsbrief

Turkoois

Turkoois

Turkoois

Turkoois
Turkoois is een edelsteen die op veel mensen een grote aantrekkingskracht heeft. De zeeblauwe/groene kleur staat onbewust voor de diepte van de zee en onze ziel. De steen voelt wat vettig aan en heeft vaak aders in grijs, bruin en zwart. De meer groene-blauwe kleur is vaak Tibetaans of Chinees turkoois. De edelsteen wordt op veel plaatsen in de wereld gevonden, waaronder in de US, Egypte, Mexico, China, Iran, Peru, Afghanistan, Rusland, Polen, Frankrijk, Tibet en het Midden-Oosten.

Al sinds mensenheugenis wordt deze edelsteen in oude culturen gewaardeerd en in sieraden verwerkt (talisman, kettingen, hoofddeksels), veelal door de indianen en boeddhisten. Zij menen dat de steen in staat is de energie van de aarde vast te houden en daarmee de levensadem voor al het levende. Turkoois biedt bescherming, omdat die een zeker laagje tussen de drager en de omgeving aanbrengt.

Fysiek is Turkoois een zuiverende steen en werkt op de keel en klieren en met name de hoofdslijmklier, stimuleert het afweersysteem, helpt bij uitputting en depressie en beschermt tegen vervuilende stoffen. Daarnaast helpt het bij jicht, reumatiek en verlicht het krampen en pijn. Wanneer de steen verkleurt (geel/groen) kan dit wellicht duiden op een leveraandoening. Vroeger werd gezegd dat een verkleuring van de steen zou duiden op ontrouw.

Turkoois is bij uitstek een steen om je te richten op het spirituele. Het helpt om de ziel hoe dan ook te uiten en laat je vorige levens verkennen. De steen helpt je te laten zien dat situaties waarin je verzeild bent geraakt zelf hebt gecreëerd en waaruit je je lessen kunt trekken. Het stimuleert de spirituele groei en leert je vertrouwen te hebben in je intuïtie. Het helpt je om het leven te nemen zoals het komt en vertrouwen te hebben in je toekomst. Het leert je dat alles een reden heeft en helpt je in je weg naar zelfverwezenlijking. Turkoois is een edelsteen voor evenwicht, mededogen en vriendschap en wil ons helpen de ziel en de cycli van het leven te doorgronden.

Klik hier voor een Special over Turkoois – met weetjes en tips

Klik hier voor sieraden met Turkoois: