Nieuwsbrief

Kornalijn (Carneool)

KornalijnKornalijn (Carneool)
Kornalijn (Carneool = Eng) kent vele mooie heldere kleuren rood, oranje, roze en bruin. Deze edelsteen is afkomstig uit de Chalcedon mineraalgroep, zoals ook de Agaat.

De steen wordt van oudsher in sieraden verwerkt vanwege de opgewektheid en vrolijkheid die de kleuren oproepen. Wanneer de steen witte banden vertoont, wordt die ook wel Sarder genoemd.
Kornalijn wordt gevonden in de UK, India, Tsjechië, Slowakije, Peru, IJsland en Roemenie.

In het lichaam werkt Kornalijn op darmen, nieren, lever, bloedcirculatie, vrouwelijke voortplantingsorganen, problemen in de onderrug, verbetert de opname van vitamines en mineralen en helpt tegen botverkalking. Het kan voorzichtig toegepast worden bij suikerziekte (voorzichtig in verband met medicatie, waarvan de werking vermindert bij een te grote kornalijn).

Kornalijn heeft een grote helende werking op de mens. Het stimuleert positieve keuzes, verjaagt angsten en geeft innerlijke rust. Het geeft een groter zelfvertrouwen en stimuleert creativiteit en seksuele expressie. Het verjaagt afgunst, wrok en boosheid, zowel bij mensen in je omgeving als bij jezelf.

In spiritueel opzicht steunt Kornalijn je op je weg, het richt je aandacht op het zijn in het ‘nu’ en helpt je om te kunnen genieten van al het aardse en de schoonheid te waarderen. De Kornalijn staat voor blijheid, positiviteit en levenskracht. Het is een erg oprechte steen die veel mensen warmte geeft.

Klik hier voor sieraden met Kornalijn: