Nieuwsbrief

Aquamarijn (Beryl)

Aquamarijn (Beryl)Aquamarijn (Beryl)
De mooie licht blauwe of licht groenblauwe Aquamarijn is voor veel mensen een geliefde edelsteen. De steen kan heel helder zijn tot opaak en is vaak klein, getrommeld of in facet geslepen.

Aquamarijn wordt gevonden in met name Brazilië, Afghanistan en Pakistan, maar ook in de US, Mexico, Rusland, India, Ierland, Zimbabwe en Madagascar.

In oude tijden werd deze edelsteen gebruikt om duivelse krachten te overwinnen en de hulp van de geesten van het Licht in te roepen. Door zeevaarders werd de steen gedragen als talisman tegen verdrinken.Aquamarijn is een kalmerende, rustgevende en harmoniserende edelsteen.

Op het fysieke vlak werkt deze edelsteen met name op het keelgebied, zoals keelpijn, kaken, allergie, bronchitis, verkoudheid en opgezwollen klieren. Daarnaast steunt Aquamarijn de hypofyse, brengt de hormonen in balans en heeft een ondersteunende werking op de reinigende organen zoals de lymfeklieren. Tenslotte helpt deze steen bij een goede functionering van de maag en het immuunsysteem.

Op het psychische vlak zal Aquamarijn gevoelige mensen willen helpen. Het heeft de kracht om andere mensen tolerant te maken en bestrijdt veroordelingen. Daarnaast zal de Aquamarijn je helpen je oprecht en eerlijk naar andere mensen te kunnen uiten en voor jezelf op te komen waarbij je je angsten los kan laten. Het is bij uitstek een steen die zorgt voor een goede communicatie. Het maakt helder van geest en zorgt voor een goede emotionele verwerking.

Aquamarijn is een zeer spirituele edelsteen die helderziendheid en je intuïtie wil bevorderen. Deze zachte edelsteen moedigt dienstbaarheid aan en beschermt de aura voor invloeden van buitenaf. De steen wil balans tussen de fysieke, mentale en spirituele lichamen en zal die onderlinge balans willen verstevigen.

Aquamarijn behoort tot de Berylgroep. Andere bekende varianten zijn Smaragd (groen), Goudberyl (citroengeel/goudgeel), Morganiet (roze/bruin) en Heliodoor (groengeel/bruingeel).
Een combinatie van Aquamarijn, Goudberyl, Morganiet en Heliodoor vind je vaak samen in sieraden verwerkt.

Aanvullende eigenschappen van deze stenen zijn:
Goudberyl: brengt iemand wil, initiatief en onafhankelijkheid bij. Het helpt je op zachte wijze te zijn wie je werkelijk bent
Morganiet: hoort bij het hartchakra en staat voor zachtmoedige en liefdevolle handelingen en gedachten
Heliodoor: zorgt voor harmonie en balans en maakt doelgericht en consequent

Klik hier voor sieraden met Aquamarijn: