Nieuwsbrief

Tin (onedel)

Tin (onedelmetaal)
Tin, één van de vroegst ontdekte metalen, is een buigzaam, kneedbaar, zilverachtig-wit metaal dat veelal met brons werd en wordt gebruikt. In 3500 v.Chr. was al bekend dat tin (evenals arseen en nikkel) een verhardend effect had op koper. Daarom werd het gebruikt in gereedschappen en wapens.

Al voor de tijd van de Romeinen ontstond er een bloeiende handel tussen de tinmijnen in Cornwall en het Middellandse Zeegebied. Ook in de Bohemen en Saksen is een tijd lang een grote handel met dit goedje geweest. De Egyptische farao Pepi heeft rond 2300 v.Chr. een standbeeld laten maken waarin tin zat uit de tinmijnen van Cornwall.
Vanaf ongeveer het jaar 600 werd tin ook in zuivere vorm toegepast.

Nu wordt tin vooral gewonnen in Bolivia en Peru, Indonesië, China, Rusland en diverse Afrikaanse landen.

Tin heeft een positieve invloed op de grote hersenen en stimuleert het zenuwstelsel. Het heft krampen op en heft blokkades in het zenuwstelsel op. Chronische problemen, specifiek in het ademhalingsstelsel (neus, keel, bronchiën en longen), alsook in de lever en de galblaas worden door Tin geheeld en in balans gebracht. Daarnaast staat Tin in verband met de tong en controleert de smaakzin.

In mentale zin bevordert Tin emoties concreet te maken en rangschikt gevoelens. Het helpt om gevoel goed in woorden te kunnen uitdrukken. Tin moedigt enthousiasme aan, bevordert tolerantie, vertrouwen en een vriendelijke houding en geeft ons de kracht om met dagelijkse problemen om te gaan. Het ondersteunt ons verder bij het verwerken van verdriet.

Tin staat voor het sociale en de vrijgevigheid aan gasten en vrienden. Het verwezenlijken van onze innerlijke dromen is de boodschap van Tin. Tin inspireert en stimuleert ons om onze innerlijke talenten en kennis te ontwikkelen en te ontdekken wat goed voor ons is. Met name het ontdekken en maken van muziek, en in spirituele zin, onze eigen innerlijke muziek.

Klik hier voor allergie-informatie