Nieuwsbrief

Jade

 

Jade

Jade
Jade heeft een wat ‘zepig’ uiterlijk en is er in vele kleuren, zoals groen, oranje, bruin, blauw, roomkleurig, lavendelblauw, rood en wit.
De doorschijnende kleuren (jadeiet) zijn wat moeilijker verkrijgbaar, de roomkleurige (nefriet) zijn gangbaarder. Jade wordt gevonden in de US, China, Italië, Rusland en in het Midden-Oosten.

Van oudsher wordt deze edelsteen in het Oosten zeer gewaardeerd en staat het voor zuiverheid en sereniteit. Jade is verbonden met het ‘hartchakra’ en zorgt voor liefde en koestering.

Op lichamelijk gebied werkt jade in op de nieren, milt, lever, darmen en helpt bij geelzucht. Ook is Jade ideaal als zwangerschapssteen vanwege het bloedstollend effect. Jade is een reinigende steen op de filterende en uitscheidende organen.

Het maakt de persoonlijkheid sterker en laat je de balans zoeken in lichaam en geest. Het verzacht gedachten, stimuleert ideeën en laat zaken minder ingewikkeld lijken. Bruine jade is een zeer aardende steen, geeft troost en helpt om aan een nieuwe omgeving of situatie te wennen. Groene jade is de meest bekende steen; het kalmeert het zenuwstelsel, stimuleert hartstocht en helpt om slechte relaties beter te worden. Witte jade helpt om je energie en aandacht op de juiste wijze te gebruiken, stuurt aan op het beste resultaat en helpt bij het maken van keuzes omdat dat de meest relevantie informatie oplevert.

Jade staat bekend als ‘droomsteen’ en zet aan tot dromen en tot de juiste interpretatie van de droominhoud. Jade helpt om door te dringen tot de kern en geeft inzicht in verborgen waarheden. In spiritueel opzicht wil Jade je laten zien wie je echt bent, helpt je jezelf te zien als een lerende ziel op deze aardse reis en haalt verborgen kennis naar boven. Jade is een edelsteen van de zuivere waarheid en helpt ons te leven vanuit ons ware hart.

Klik hier voor sieraden met Jade: