Nieuwsbrief

Het verhaal van de Walvis en Dolfijn

Armband met helende energie van Larimar – Bergkristal –
Walvis – Dolfijnen

Power-energy armbandbijzonder op-maat sieraad
met als opdracht: “Vrouwelijk – Zee – Helend – Licht – Helderheid én de liefdevolle hulp en energie van Dolfijnen en/of Walvissen”.

Deze armband verdient (wat mij betreft) een bericht op de website met nadere uitleg. Eén en al liefde, zachtheid, openheid en licht… Dat de draagster van deze armband maar heel veel geluk mag ervaren!

Bekijk hieronder enkele sfeerfoto’s in de Fotogallery (klik op foto en werk met de pijltjes). Lees daaronder verder over de diverse materialen waarmee in de armband is gewerkt.

Foto-gallery

Materialen in deze armband
Samengesteld uit Larimar in prachtig blauwe kwaliteit (ca. AA tot AAA kwaliteit), zeer heldere Bergkristal facet (A kwaliteit), oude bewerkte/gedecoreerde haarschelpjes (Westelijk Afrika), oeroude schelp (Cowrie, hier Neolithisch tot Paleolithisch, zeker niet makkelijk meer verkrijgbaar van deze leeftijd), oeroude struisvogel eierschaal (hier Neolithisch/Paleolithisch, zeker niet makkelijk meer verkrijgbaar van deze leeftijd), 2 stukjes Neolithische kwarts en alles afgewerkt met mooi Sterling zilver.
Als talisman/amulet is een walvis hanger in het midden en een zilveren dolfijnenbedeltje bij de sluiting verwerkt. De walvishanger is antiek en gemaakt uit Walvissenbeen (“walvissenivoor”) en volgens de traditionele Eskimo graveertechniek. Voor de Eskimo’s was de Walvis, naast het feit dat hij ter voedsel diende, ook een belangrijk heilig dier of totemdier met groots aanzien en dat met respect werd behandeld.

De symbolische, fysieke, mentale en spirituele werking
van de diverse elementen

Walvis en Larimar armband - Kleurrijke Wereld SieradenWalvis – staat symbool voor de onvoorwaardelijke liefdevolle energie voor alles wat is. Het brengt ons terug naar het allesomvattende ‘zijn’, daar waar we niet zijn afgesplitst maar samen één zijn, afkomstig uit een en dezelfde bron. De walvis staat voor liefde, respect voor Moeder Aarde en alles wat leeft en samen met ons is. Het is de oerkracht, het oerinstinct, onze intuïtie die de Walvis ons bij wil brengen, zodat we ons weer herinneren wie we zijn en waarvoor we hier op aarde zijn. De walvis brengt creativiteit, verantwoordelijkheidszin, vrouwelijkheid en zachtheid. De walvis wil groei en vooruitgang conform de universele liefde en met respect voor Moeder Aarde en alles dat is.

Dolfijn en Larimar armband - Kleurrijke Wereld SieradenDolfijn – staat symbool voor blijdschap, levensvreugde, dankbaarheid en het onvoorwaardelijk kunnen (laten) zijn. Geen last van stress, emoties, overtuigingen of vooroordelen die ons storen, maar zonder meer kunnen en durven ‘zijn’. Dolfijnen leven in groepsverband en benadrukken hiermee de harmonie, saamhorigheid en goede onderlinge band en communicatie. Ze herinneren ons daarnaast aan ons ‘kind-zijn’, waarbij we onbevangen, zonder oordeel en vol enthousiasme het leven kunnen leven en onvoorwaardelijk kunnen geven. De dolfijnenenergie leert ons mee te gaan in de stroom van het leven, te leren wat voor ieder persoonlijk te leren valt en dat alles met een hele grote glimlach op ons gezicht.

Larimar Ruw - Kleurrijke Wereld SieradenLarimar – ook wel Dolfijnensteen, Atlantissteen of steen van de zee genoemd. Zeer sterke maar zachte spirituele steen die vibreert met de hogere dimensies. Het zachte blauw refereert aan de rimpelige zeebodem, daar waar oneindige vrede en rust heerst. Fysiek werkt Larimar op keel, borst, hals en hoofd. De steen staat voor onvoorwaardelijke liefde, vrouwelijke energie, zachtheid en veiligheid. De steen leert onszelf te uiten en mensen, relaties en situaties die niet (meer) bij ons passen in liefde los te laten en zodoende mee te gaan in het proces van de universele vooruitgang.
Larimar is een geweldige steen vol zachte liefde en licht. Lees hier een uitgebreide Special over deze Dolfijnensteen.

Bergkristal – Een neutraliserende en harmoniserende steen die zuivert op alle terreinen. Bergkristal wil helderheid, eerlijkheid en eenheid. Fysiek werkt Bergkristal op wervelkolom en tussenwervels, spijsvertering en voor opname van mineralen en vitamines. Zelfvertrouwen, inzicht en balans zijn de sleutelwoorden die passen bij Bergkristal. Lees hier meer over Bergkristal.

Haarschelpjes West-Afrika - Kleurrijke Wereld SieradenSchelp – Haarschelpjes en Cowrie/Kauri– schelp staat in zijn algemeenheid voor creativiteit, nieuw leven, nieuw begin en vrouwelijkheid. Uiteraard staat de schelp in meest fysieke zin symbool voor de zee. De schelp wordt sinds mensenheugenis gewaardeerd en vaak gezien als heilig. De kleur wit vertegenwoordigt (in Afrika) vaak ook de verbintenis met de spirituele wereld met de geesten ‘aan de andere kant’.  In veel culturen in onder andere Afrika en Azië werden allerlei soorten schelpen eerst als kunstobject en versieringen op het lichaam gebruikt, waarna ze later ook als bruidsschat en/of betaalmiddel werden gebruikt, zoals de bekende Cowrie/Kauri schelp.
Bewerkte en gekerfde haarschelpjes zijn voornamelijk afkomstig uit Marokko, Mauritanië en Mali. Van oudsher dragen vrouwen deze schelpjes vervlochten in het haar, ofwel werden ze verwerkt in sieraden, vaak samen met Afrikaanse kopal (amber), Turkoois of Amazoniet, Koraal en Berber zilver.
Cowrie - Kauri schelp - Kleurrijke Wereld SieradenDe Cowrie schelp werd oorspronkelijk door de Arabieren verspreid vanuit landen rondom de Indische Oceaan naar overige delen van Afrika en Oostelijk Azië; daarna werden ze door de Europeanen in de koloniale tijden bijna wereldwijd verspreid en gebruikt als betaal/ruilmiddel. De Cowrie wordt door sommige volkeren in Afrika gezien als typisch vrouwelijk, vanwege de vorm van de vrouwelijke geslachtsorganen, en staat in die zin dus voor seksualiteit en vruchtbaarheid. Bij andere volkeren wordt de vorm vooral gezien als dat van een oog en dient derhalve ter bescherming van het ‘Boze oog’.
De schelp wordt tenslotte ook vaak gezien als symbool en teken van groei, overvloed en weldaad.

Struisvogel-eierschaal schijfjes - Kleurrijke Wereld SieradenStruisvogeleierschaal – ook struisvogelei wordt in Afrika net als schelp gezien als symbool van nieuw leven en wedergeboorte. De eerste vorm van struisvogelschelpschijfjes dateren van zo’n 37.000 jaar geleden (laat-Paleolithicum; Paleolithicum heet ook wel ‘oude steentijd’ en gaat vooraf aan het Neolithicum). Er zijn ook vele kunstobjecten in Afrika teruggevonden in de vorm van een struisvogelei met gegraveerde spirituele teksten en boodschappen dat later een echte kunsttraditie zou worden. Ze waren de eerste vorm van communicatie/tekst overbrenging.
De 2 helften van de eierschaal werden al in de vroege begintijd gebruikt als ‘draagemmertje’ voor water. Door de Bosjesmannen werd dit materiaal in de vorm van schijfjes ook gebruikt als betaalmiddel.

Neolithische kwarts klein - Kleurrijke Wereld SieradenNeolithische kwarts – een van de oudste ‘halfedelstenen’ die binnen de edelstenenhandel of op handelskralengebied nog voorhanden is. Vooral bekend uit de eeuwenlange handel tussen West-Afrika en India. Kwarts is een verzamelnaam voor een heel grote mineraalgroep waaronder diverse soorten edelstenen vallen. De beschikbare Neolithische kwarts is vaak van agaat of carneool-soorten. Deze stokoude stenen zijn zeer gewild en worden elk jaar meer waardevol en staan vanwege hun ruwe en pure vorm uiteraard symbool voor onze oude Moeder Aarde. De wittere stenen zijn vermoedelijk agaat-achtigen, waarbij witte Agaat staat voor resonantie met het hart. Het brengt zelfvertrouwen, eerlijkheid en oprechtheid.
Lees hier uitgebreide informatie over deze oude en gewilde kwartsstenen.

Zilver – zilver is een edelmetaal dat direct verbonden is met de vrouwelijke energie van de Maan, zoals goud een typisch mannelijke energie heeft en verbonden is met de Zon. Op fysiek vlak werkt zilver op ogen, hoofd (-pijn) en evenwichtsgevoel. Zilver wil emoties laten vrijkomen en leert voor jezelf op te komen. Het brengt mentale onbalans weer in balans. Het staat voor het werken met intuïtie en hogere dimensies en verder voor creativiteit en het (her-)vinden van je levensmissie.

Comments are closed.