Nieuwsbrief

Hematiet

Hematiet

Hematiet

Hematiet (Bloedsteen)
Hematiet is roodbruin, donkergrijs of zwart met een zilverachtige glans. Hematiet wordt ook wel ‘bloedsteen’ genoemd omdat het koelwater bloedrood kleurt wanneer de steen wordt geslepen. Hematiet is zwaar van zichzelf, maar is niet magnetisch zoals Magnetiet waarop deze edelsteen lijkt.

Hematiet wordt gedolven in Brazilië, UK, Zweden, Zwitserland en Canada. Deze edelsteen staat bekend om het krachtige herstel van vrede en harmonie en is vooral een heel aardende steen.

Hematiet heeft een bloedcelvormend vermogen en helpt bij aandoeningen aan de bloedsomloop of bloedarmoede. De steen bevordert de opname van ijzer en stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen. Hematiet werkt bloedzuiverend en reinigt de nieren, lever en milt. Verder werkt Hematiet koortsverlagend en helpt bij uitputting. Tenslotte helpt deze edelsteen bij neuralgische pijnen en ondersteunt deze het herstel van botbreuken.

Op mentale vlakken stimuleert Hematiet heel sterk. Het bevordert de wilskracht en geeft zelfvertrouwen. Verder zal de steen je graag helpen bij het afleren van dwangmatig handelen of het teniet doen van allerlei verslavingen, zoals teveel eten, roken en drinken. Het helpt je verder bij je concentratie, om je aandacht echt te richten en hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden. Hematiet brengt levenskracht, hoop en optimisme en laat je met beide voeten op deze aarde staan. Deze edelsteen maakt heel sterk en geduldig.

In spiritueel opzicht wil Hematiet beschermen. Het draagt bij aan het loslaten van negativisme, helpt om negatieve energieën buiten de aura te houden en wil verdraagzaamheid van de mensheid bevorderen.