Nieuwsbrief

Ruilen en retourneren

Niet Goed, Geld terug

Natuurlijk kan het altijd zo zijn dat een sieraad anders is dan je in gedachten had. Mocht je willen ruilen of retourneren, dan kan dat. Kleurrijke Wereld geeft graag een 100% “Niet Goed – Geld terug Garantie”.

Dit geldt in ieder geval voor de standaard sieraden uit de beide collecties en eveneens voor eventueel afgeprijsde sieraden of een promotie/setprijs.

Aangeboden sets – collier/armband/oorbellen – kunnen alleen als set worden geruild of geretourneerd en niet gedeeltelijk worden behouden.
Maatwerk-sieraden zijn uitgesloten om te ruilen/retourneren. Lees onderaan over Op-maat sieraden.


Bedenktijd en Herroeping

Bij iedere bestelling heb je recht op een (wettelijke) bedenktijd/zichttermijn van 14 kalenderdagen en mogelijkheid tot herroeping (ontbinding).

De zichttermijn begint te lopen op de dag nadat je je sieraad hebt ontvangen. Wanneer je meerdere sieraden uit 1 bestelling mogelijk apart ontvangt, dan begint je zichttermijn als je het laatste product hebt ontvangen.

Tijdens deze periode ga je uiteraard zeer zorgvuldig om met het sieraad en mag je het passen en beoordelen, maar niet dragen of beschadigen, inclusief Veiligheidslabel (verzegeling) dat intact moet blijven – eigenlijk precies zoals je in een gewone winkel ook zou mogen doen.
Oorbellen kunnen om hygiënische redenen enkel dan geruild of geretourneerd worden wanneer ze niet verwijderd zijn uit het plastic zakje. (zie hieronder alle voorwaarden).

Mocht je bestelde sieraad helaas niet voldoen aan je verwachtingen, dan mag je gebruik maken van van je wettelijk herroepingsrecht. Een zogenaamd Model voor herroeping moet ik je wettelijk aanbieden, maar je bent niet wettelijk verplicht dat te gebruiken. (Modelformulier Herroeping en onderaan). Een eventueel simpel mailtje of briefje zou hier evenwel volstaan voor mij.
De bestelling mag je echter ook gewoon binnen de bedenktijd retourneren.

Wil je in ieder geval of minimaal het Retour-formulier met daarin instructies gebruiken, zoals hieronder genoemd bij de voorwaarden voor een veilige en correcte retourzending.


Voorwaarden Ruilen en Retourneren

Stuur het te ruilen of retourneren sieraad alsjeblieft zo snel mogelijk aan mij retour; liefst binnen de bedenktijd van 14 dagen, maar uiterlijk binnen 14 dagen na je eventuele melding hiervan. De sieraden mogen niet gebruikt of beschadigd zijn en dienen zoveel mogelijk in de originele verpakking – juwelendoos en verzenddoos – teruggezonden te worden.

Let er op, dat je het origineel aangehecht Kleurrijke Wereld veiligheidslabel (verzegeling) niet verwijdert, beschadigt of doorknipt, anders kun je niet ruilen of retourneren. Bij levering ontvang je extra inpakpapier/folie om het pakket goed terug te kunnen zenden en volg je het bijgeleverde instructieformulier, dat je mee terug kan sturen als Retour-formulier. Dit alles voor een goede en veilige verzending en vlotte verwerking.

Oorbellen kunnen om hygiënische redenen enkel dan geruild of geretourneerd wanneer ze niet verwijderd zijn uit het plastic zakje en waarbij het veiligheidslabel (verzegeling) niet verwijderd, beschadigd of doorgeknipt is.
Voor op-maat sieraden geldt begrijpelijkerwijs geen ruil- of retourrecht; lees onderaan over Op-maat sieraden.

De kosten van de terugzending komen voor jouw rekening. Stuur je retourzending bij voorkeur aangetekend, zodat het altijd te volgen is (bewaar dus altijd het verzendbewijs); je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor de terugzending.

Ruilen
In het geval van ruilen dien je het nieuwe product opnieuw te bestellen via de website en te betalen. Een ruiling of creditering direct via de webshop is helaas technisch niet mogelijk.

Geld-teruggave na Ruilen en Retourneren
Kleurrijke Wereld vergoedt je alle betalingen, inclusief de eventuele leveringskosten die aan jou in rekening waren gebracht voor het geretourneerde product, onmiddellijk of binnen 14 dagen volgend op de dag na je retourmelding. De terugbetaling is voor jou kosteloos en wordt gedaan op de bankrekening via welke jij Kleurrijke Wereld hebt betaald. Verzendkosten duurder dan de standaard-verzending (o.a. Rembours) worden vergoed tegen de standaard-verzendkosten (Euro 10,00).


Op-maat sieraden

Sieraden die op maat speciaal voor jou zijn gemaakt – conform jouw wens van kleur, vorm, materialen en jouw maat – vallen begrijpelijkerwijs niet onder het herroepingsrecht en kunnen niet worden geruild of geretourneerd.

Tijdens het maken van je op-maat sieraad hebben we veelvuldig contact. Dit kan via e-mail en (heel wat) fotowerk tijdens de diverse fases en beslissingen die je/we (samen) nemen. Ons contact kan ook via Skype of vaak via 1 of meerdere afspraken. Je hebt als het ware je eigen sieraad zien ontstaan en geboren worden en hebt het mede samengesteld en gecreëerd.
Mocht je uiteindelijk toch niet helemaal tevreden zijn, dan wordt je sieraad – wederom in goed overleg – aangepast.

Bijlage – Model Herroepingsformulier

Indien je dit pdf-formulier wilt gebruiken (niet verplicht), klik hier:
Kleurrijke Wereld Sieraden – Modelformulier voor herroeping – juni 2014


LET OP: Kleurrijke Wereld is TIJDELIJK geen lid meer van het Webshopkeurmerk, gezien de webshop sinds enige tijd niet meer werkt. Dit mede door een sterk verouderde website. De voorwaarden zullen opnieuw worden bekeken en geactualiseerd zodra een nieuwe website en bijbehorende webshop online gaat

Vragen?
Bovenstaande grotendeels wettelijk verplichte info moet elke Webshop uitvoerig en duidelijk per pagina omschrijven, conform en naast plaatsing van de Algemene Voorwaarden. Je kan met een gerust hart winkelen en bestellen.
Heb je nog vragen? Laat het mij even weten. (naar Contactpagina)