Nieuwsbrief

Maansteen

Maansteen

Maansteen
Maansteen is er in een aantal prachtige zachte kleuren zoals wit, roomwit en in zachte tinten van geel, blauw, en groen. De steen is wat opaak en melkachtig en soms weer deels doorschijnend. Vaak zie je in de witte of roomwitte steen een blauwe of geel-oranje achtige weerschijn. Met een beetje fantasie zie je de tekeningen van de maan en haar lichtstralen in deze steen terug.

Deze mooie edelsteen wordt gevonden in India, Sri Lanka, Birma, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Australië en is redelijk makkelijk verkrijgbaar.De maansteen is een typische vrouwelijke steen die verbonden is met de maan, de intuïtie, het liefdesleven en gevoelsleven. Al van oudsher wordt de steen in diverse landen en culturen aanbeden. In India staat deze edelsteen bekend als heilig en werd de steen gebruikt in ornamenten op deuren, toegangspoorten en tempels. In Arabische landen droegen vrouwen een maansteen onder hun kleding voor een verhoogde vruchtbaarheid, een goede bevalling en om gezonde kinderen ter wereld te kunnen brengen.

Fysiek werkt de Maansteen dus vooral op de vrouwelijke organen en de hormonale werkingen. Het helpt bij menstruatieklachten, helpt bij de waterhuishouding en gaat vochtophoping tegen. Het is traditioneel een steen voor vrouwen die zwanger willen worden of zijn, ondersteunt verder de zwangerschap, de bevalling en de aanmaak van gezonde borstvoeding. Ook bij overgangsklachten kan de Maansteen je van dienst zijn. De steen werkt verder op de spijsvertering- en voortplantingsorganen, vertraagt veroudering van huid, haar en ogen en werkt tenslotte ook op de alvleesklier en lever.

Op het psychische vlak zal de Maansteen je helpen om emoties te kalmeren en brengt het de mannelijke en vrouwelijke energie in balans. Ook voor mannen kan de Maansteen bijdragen aan het contact met hun vrouwelijke kanten. Maansteen zorgt voor grote emotionele heling en zal bijdragen aan het genezen van problemen in de spijsvertering veroorzaakt door emotionele stress.

In spirituele zin helpt de Maansteen je bij de bewustwording van het onbewuste, de intuïtie en helpt je je dromen beter te begrijpen. Het versterkt de paranormale kwaliteiten en helderziendheid.

Klik hier voor sieraden met Maansteen: