Nieuwsbrief

Agaat en Vuuragaat

 

Agaat en VuuragaatAgaat en Vuuragaat
Agaat en Vuuragaat Agaat is er in vele kleuren en varianten. Deze edelsteen is er o.a. in helder of melkwit, grijs, blauw, groen, roze, bruin, paars. Vaak zijn de stenen kunstmatig gekleurd. Het uiterlijk is wat wasachtig en zacht en de steen heeft vaak strepen en tekeningen in zich.

Naast gewone agaat is de mosagaat, vuuragaat en blue lace agaat een bekende variant. De steen wordt gevonden in de US, India, Marokko, Tsjechië, Brazilië en Afrika. Agaat is vooral een aardende edelsteen die staat voor evenwicht, zowel op fysiek, mentaal als in spiritueel opzicht.

Op de lichamelijke gebieden werkt de steen goed voor de spijsvertering, maag, baarmoeder en alvleesklier. Daarnaast helpt deze edelsteen bij het reinigen van het lymfestelsel, ondersteunt de bloedvaten en herstelt allerlei huidaandoeningen. Agaat wil het bewustzijn verhogen en laat je de eenheid van het leven zien. Het moedigt je aan om je levenservaringen door en door te verkennen, zodat je innerlijk in evenwicht komt.

De vuuragaat heeft naast de algemene eigenschappen van de agaat nog een aantal aanvullende werkingen. Fysiek wekt de vuuragaat de seksuele activiteit op, is opwekkend, stimulerend en vitaliserend voor het lichaam in het geheel en brengt de chakra’s in balans. Het voorkomt dat de energie opraakt of uit balans raakt en brengt in kleine stapjes de energieën weer op zijn plaats. Deze edelsteen wekt letterlijk het vuur op daar waar nodig, maar zal daar waar nodig ook het vuur doven of lichtjes laten branden. De vuuragaat stuurt tenslotte ook sterk op de celdeling en helpt ongewenste celgroei tegen te gaan.

De steen wordt gezien als de absolute volmaaktheid omdat hij wil zorgen voor spirituele kracht en het proces van bewustzijn van alles wat is, stimuleert. Leven in passie en liefde voor en met alles wat is, is de boodschap van de Vuuragaat.

Producten met Agaat en/of Vuuragaat: