Nieuwsbrief

Labradoriet - Spectroliet

Labradoriet

Net nieuw aangekocht: prachtige Labradoriet in super kwaliteit (AAA). Binnenkort nieuwe sieraden met deze mooie edelsteen.
Heb je een idee of ben je geïnteresseerd in een eventueel maat-werk sieraad, laat het even weten!
Labradoriet edelstenen - kleurrijke wereld sieraden - 1326

De Labradoriet heeft een schitterende grijsblauwe tot koningsblauwe kleur, met goudgele en lichtblauwe gloed. De steen is glasachtig en heeft parelmoerachtige tot iriserende lichtschakeringen in voorgenoemde kleurnuances. Gewoonlijk is deze edelsteen in kraalvorm wat kleiner van formaat.
Een goed Labradorietsnoer moet alle schitteringen – ook wel “vuur” genoemd – in zich hebben van goudgeel, groengeel en licht blauw tot bijna aqua groen-blauw en is in basis half-grijs, niet te donker en semi- tot een beetje of iets meer helder. De steen speelt echt met het licht en zal steeds weer een andere gloed en kleur laten zien. In een zeer uitzonderlijk geval kent de steen ook een iets wat oranje/rode gloed. Labradoriet behoort tot een zelfde familie als de Zonnesteen en Maansteen.

Wanneer de steen echt intens van kleur is en met vele kleurnuances kan het ook de zogenaamde Spectroliet zijn, de variant van Labradoriet – vaak afkomstig uit Finland en meer recentelijk komt hele mooie uit Madagascar. De Spectroliet is eigenlijk de ‘top’ onder de Labradorieten, en moet dus liefst alle kleurnuances in zich hebben: het blauw/groen/geel van de Labradoriet en tevens een rood/oranje gloed tot aan violet/purper aan toe en met een geheel iriserende gloed.

Plat geslepen stenen en met een lichte bolling erin kennen vaak meer schittering dan grotere of ronde vormen. Bij een platte steen kan men bij het slijpen dusdanig rekening houden met het kleurvlak dat dan boven aan het oppervlak van de steen valt en dus altijd een schittering zal geven. Een ronde steen of kraal zal altijd 1 of soms meerdere kleurvlakken hebben en afhankelijk van draaien en het licht dan pas oplichten.

De steen wordt gevonden in Italië, Groenland, Finland, Rusland, Madagascar en Canada.

Op het immuunsysteem werkt de Labradoriet positief. Verder helpt deze steen bij botontkalking, veelvuldige of langdurige spierpijnen, reuma, jicht, breuken, groeistoornissen, hoge bloeddruk en is hij vriendelijk bij klachten in de menopauze. De luchtwegen, lever en nieren zijn gebaat bij de energie van de Labradoriet. Tenslotte helpt deze edelsteen bij het in balans brengen van de hormonen en regelt hij een goede spijsvertering.

Op het mentale vlak verlicht deze steen gespannenheid en overspannenheid, zorgt dat angsten en onzekerheden worden losgelaten, zorgt voor en maakt ruimte voor nieuwe ideeën en geeft geloof in het zelf en de goddelijkheid. Het beschermt ons voor invloeden van buitenaf in ons denken en voelen en beschermt de aura tegen alle negativiteit. De steen legt als het ware een ‘pantsertje’ om de aura heen om ons te beschermen. Labradoriet maakt creatief, rustig en beschermt mensen die hypergevoelig zijn of hoogsensitief/hooggevoelig (HSP) en zal minder snel moe maken. Mensen die sterk reageren op stress zullen veel baat hebben bij deze steen.

De labradoriet helpt ons naar binnen te keren, versterkt de intuïtie en stimuleert onze vermogens met andere nieuwe dimensies te communiceren. Het brengt berichten uit ons onderbewustzijn naar boven en wil ons helpen die te begrijpen. Vervolgens geeft de steen ons grote kracht om veranderingen door te zetten. De Labradoriet is een mooie en vooral mystieke en heel Licht brengende steen.

Comments are closed.