Nieuwsbrief

Bergkristal

BergkristalBergkristal
Bergkristal is wel een van de bekendste edelstenen die bestaat. De kleur is kleurloos en doorzichtig.
Bergkristallen worden in de alpen, in Brazilië en Arkansas (US) gevonden.

Al sinds mensenheugenis wordt aan de bergkristal in bijna alle culturen bijzondere krachten toegekend. Lang geloofde men dat bergkristal ontstaan was uit ijs dat was versteend. De Romeinen geloofden dat bergkristal trouw, moed en wijsheid gaf. De Indianen geloofden dat bergkristal de boze geesten weg hield. De Boeddhisten gebruiken een bergkristal om te mediteren en tot verlichting te komen.Bergkristal herstelt evenwicht op allerlei niveaus en is neutraal van aard, het heft negatieve energieën op en zuivert op alle terreinen. De steen werkt goed samen met andere edelstenen en is hier de balansmakende. Hij zorgt ervoor dat de energieën van de andere edelstenen worden versterkt en in evenwicht met elkaar kunnen werken. Vaak zie je bergkristal gecombineerd met rosekwarts en/of amethist.

Op lichamelijk gebied werkt Bergkristal herstellend op de wervelkolom en tussenwervelschijven, werkt positief op spijsvertering en de opname van vitamines, mineralen en bouwstoffen. Daarnaast helpt deze edelsteen bij menstruatieproblemen en klachten rondom de menopauze.

Bergkristallen helpen ons om inzichten te verkrijgen, om zo in harmonie met onszelf en anderen te kunnen leven. (Zelf)vertrouwen, inzicht en harmonie zijn de sleutelwoorden die passen bij de bergkristal.

De steen bevordert spirituele ontwikkeling en herinnert ons eraan dat alles gelijktijdig in harmonie met elkaar resoneert en nodig is.

Klik hier voor sieraden met Bergkristal:
Aquamarijn met Bergkristal en leer
Antieke Kornalijn en Bergkristal