Nieuwsbrief

Larimar

LarimarLarimar
Larimar, ook wel Atlantissteen of Dolfijnsteen genoemd, is een edelsteen in een adembenemende hemelsblauwe tot zeeblauwe kleur.

De steen is redelijk nieuw en pas in 1974 herontdekt door Miguel Mendez, die de Larimar zo bijzonder vond dat hij die noemde naar zijn dochter Larissa.

De naam Larimar staat voor Larissa (haar koosnaam was “Lari”) en Mar, “van zee”. De steen is gevormd vanuit vulkanisch gesteente dat onder de zeespiegel is ontstaan.

Omstreeks 1920 werd deze zelfde Larimar ook gevonden, maar werd toen Pectoliet genoemd, dat meestal wit of grijs is, omdat de steen, zeker in ruwe vorm, daar grote gelijkenissen mee vertoont.Hoewel wij in de Westerse wereld de steen dus als redelijk nieuw beschouwen, was die eerder ook al bekend bij de Indianen, die Larimar droegen als talisman in een amulet.

Larimar is nog zeldzamer dan diamant en wordt op dit moment alleen in de Dominicaanse Republiek gevonden en verwerkt tot edelstenen en sieraden. Vaak zie je de steen gezet in zilveren hangers. In ronde en ovale geslepen en gepolijste kraalvorm is de steen nog heel bijzonder en waardevol. Hoe blauwer de kleur en minder (grijze/zwarte/rode) insluitsels, des te waardevoller (kwalitatief) de steen is.

Larimar - Walvis - Dolfijn armbandOp lichamelijk gebied helpt Larimar bij klachten van keel, borst, hals, hoofd en geheugen.
Larimar geeft je zachte energie als steun in je veranderingsprocessen (transformatie) en stimuleert je om ‘met de stroom mee te gaan’. Het bevat een energie van vrede, rust, geweldloosheid, veiligheid en koestering. Het helpt om ontspanning aan te trekken en leert vooral vrouwen zich veilig te voelen in hun vrouwelijkheid. Het helpt ons om mensen, relaties en situaties die niet meer bij ons passen in vrede los te laten.

Larimar heeft in spiritueel opzicht een heel verfijnde afstemming met de nieuwe dimensies en wil het proces van vooruitgang van de aarde en mens benadrukken.
Larimar is een prachtige edelsteen vol van liefde en licht, die ons met zachtheid wil laten leren en laten zien.

Lees hier meer over Larimar:
Larimar Special met meer achtergrondinfo

Klik hier voor sieraden met Larimar:

Bekijk hier een bijzondere op-maat armband met Larimar, Walvis en Dolfijn