Nieuwsbrief

Zonnesteen

ZonnesteenZonnesteen
Zonnesteen heeft een oranje, oranje-roze, geel, goudgele of roodbruine kleur. Deze edelsteen is helder of ondoorzichtig met weerspiegelende deeltjes hematiet als insluitsels. De steen wordt gevonden in India, US, Canada, Noorwegen en Griekenland. Zonnesteen is tegenwoordig wat minder bekend, maar nog steeds in speciale winkels wel verkrijgbaar. Vroeger werd deze steen veel gebruikt voor geluk en voorspoed en voor een fysiek sterk lichaam; tegenwoordig gebruikt men ook veel Kornalijn (Carneool) hiervoor in de plaats, omdat die steen een bijna zelfde werking kent. De zonnige edelsteen staat voor de kracht van de zon, levensvreugde en optimisme.

Fysiek werkt Zonnesteen op het autonome zenuwstelsel en brengt organen in balans. Ook is de Zonnesteen goed bij keelpijn, bloedarmoede en maagzweren en helpt het bij het sterken van het hart, rug, ogen en nieren. Met name rugpijn en hernia worden door Zonnesteen met veel warmte overwonnen. Bij zwangere vrouwen zal deze edelsteen een makkelijke zwangerschap stimuleren en helpt het bij het aanmaken van moedermelk.

Mentaal zal Zonnesteen je helpen beter je grenzen te stellen en leren eerder ‘nee’ te zeggen. Het laat je onafhankelijk zijn en laat je op je eigen krachten varen. Minderwaardigheid zal Zonnesteen proberen om te buigen naar een blakend zelfvertrouwen. Rust en vertrouwen in jezelf zijn kernwoorden die Zonnesteen je op mentaal vlak kan bijbrengen.
De steen geeft zoveel warmte, licht en steun dat zelfverwaarlozing, depressies, najaar- en winterdepressies letterlijk als ‘sneeuw voor de zon’ verdwijnen.

In spirituele zin zal de Zonnesteen de verbintenis met het licht willen benadrukken. Transcendente meditatie wordt met behulp van de Zonnesteen vergemakkelijkt en brengt je naar de innerlijke stilte, creativiteit en intelligentie waar we allen deel van uitmaken.

Klik hier voor sieraden met Zonnesteen: