Nieuwsbrief

Toermalijn

 

ToermalijnToermalijn
Toermalijn is al eeuwen een zeer geliefd en gewaardeerd edelsteen, met name door de vele kleuren die de steen kent. Het is eigenlijk niet 1 steen, maar een familie van langgerekte mineralen met kleuren variërend van zwart, groen, roze, purper, tot geel/oker.

De zwarte toermalijn is voor de meeste mensen bekend, de roze en groene toermalijn wordt door kenners het meest gewaardeerd. Veel van de stenen bevatten niet 1 kleur maar zijn een mengeling van meerdere kleuren. De steen raakte in Europa bekend door de Nederlandse zeevaarders die de toermalijn meenamen uit Sri Lanka. Tegenwoordige vindplaatsen naast Sri Lanka zijn Brazilië, Afrika, US, West Australië, Afghanistan en Italië.

Deze edelsteen heeft een sterke lichamelijke werking op botten, tanden, nagels en haren. Het werkt tevens goed voor het evenwichtsgevoel (tegen vallen), en is sterk reinigend op infecties, vergiftigingen en zenuwpijnen. Afhankelijk van de kleur werkt het in op de diverse chakra’s. Zwart en bruin horen bij aandoeningen van het basischakra (stuit, onderrug), roze en groen  stimuleren het hartchakra, waaronder de werking van het hart, normalisering van de bloeddruk, ondersteunend tegen kanker, hulp bij ontgiften, en helpt in alle gevallen tegen vermoeidheid en uitputting. Gele/okerkleurige toermalijn behoort tot het zonnevlechtchakra en stimuleert hiermee de spijsvertering van de maag, lever, milt, nieren, darmen en galblaas. De purper/violet toermalijn verbindt het basischakra met het hartchakra en is op die gebieden actief.

Toermalijn heeft een positieve invloed bij het verwerken van verdriet, geeft hoop en enthousiasme, verdrijft negatieve gedachten en geeft zowel geestelijke als lichamelijke groei.

Deze edelsteen reinigt, zuivert en transformeert dichte energieën tot een lichte en vibrerende energie. Kortom, Toermalijn schenkt volop levensvreugde en vertrouwen, aleen al vanwege de vele prachtige kleuren en kleurschakeringen.

Klik hier voor sieraden met Toermalijn: