Nieuwsbrief

Koper (halfedel)

Koper (halfedelmetaal)
Koper is een rood/bruin achtig materiaal; in ruwe vorm heeft het echter een blauw/groene kleur. Opgravingen in het noorden van wat tegenwoordig bekend is als Irak, hebben aangetoond dat koper al werd gebruikt rond 8700 v.Chr. Andere opgravingen wijzen uit dat men in 5000 v.Chr. koper al smolt en isoleerde uit koperhoudende mineralen zoals malachiet en azuriet.

Van de Sumeriërs en Egyptenaren is bekend dat zij rond 3000 v.Chr. koper smolten en gebruikten om brons te maken. Ook in China was het gebruik van koper bekend en zijn er zeer hoogwaardige bronzen voorwerpen uit 1200 v.Chr. gevonden. De in 1991 in de Oostenrijks/Italiaanse Alpen gevonden mummie Ötzi, die vermoedelijk omstreeks 3300 v.Chr. is gestorven, droeg gereedschap dat uit 99,7% zuiver koper bestond.

Tegenwoordige vindplaatsen van kopererts zijn Chili, Peru en de Verenigde Staten.

In het lichaam stimuleert Koper de opname van ijzer in de dunne darm en zal opgehoopt ijzer in de lever helpen te doen oplossen om zo door het bloed te worden afgevoerd. Koper helpt daarom bij bloedarmoede. Het helpt om hemoglobine aan te maken en de vorming van enzymen, zodat het onze bloedvaten stevig en flexibel maakt. Het stimuleert de ontwikkeling van de vrouwelijke geslachtsorganen en is goed bij menstruatieproblemen. Dit metaal bevordert een gezonde celgroei en zorgt voor goede zuurstofopname door de cellen. Het is verder in zijn algemeenheid goed voor haar en huid. In het lichaam treffen we de grootste concentratie koper aan in de lever, hersenen en bloed en het zal op deze delen in het lichaam positief werkzaam zijn. Het heeft gunstige effecten op het verlagen van de lichaamstemperatuur, verhelpt krampen, en werkt ontgiftend.

Koper moedigt dromen aan en wakkert de verbeeldingszin en al het creatieve aan. Het verhelpt verwarring op vele fronten op te heffen. Op de gemoederen werkt koper rustgevend en brengt het je in balans, het vergroot de zelfexpressie en helpt je vrijelijk te leven en te ervaren. Koper wekt tenslotte de seksuele activiteiten op en laat je gevoelens ervaren.

In spiritueel opzicht wil Koper je schoonheid, liefde en harmonie laten ervaren. Het laat je gevoel van rechtvaardigheid spreken, stimuleert innige vriendschappen en verbintenissen en bevordert te leven in liefde met al het levende.

Klik hier voor allergie-informatie