Nieuwsbrief

Citrien

 

Citrien

Citrien
Citrien heeft een mooie warme schittering met zijn goudgele kleur. De steen is helder en doorzichtig. Citrien is niet zo gemakkelijk verkrijgbaar en wordt vaak per abuis verward met gebrande amethist, die door het branden geel is verkleurd.
De steen wordt gevonden in Brazilië, Rusland, Frankrijk, Madagaskar, Engeland en de US.

Citrien werkt ontgiftend op het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de spijsvertering. Naast de bekende helende werking op de spijsvertering stabiliseert Citrien de bloedsuikerspiegel, heeft een goede invloed op de lever, maag en darmen en geeft algehele vitaliteit. Tenslotte heeft Citrien een stimulerend effect op milt, alvleesklier, nieren, blaas, schildklier en brengt die delen in balans waar nodig. Klachten rondom menstruatie, menopauze e.d. worden door Citrien verlicht.

Op het gemoed werkt Citrien positief en stimulerend, maakt gedachten helder, helpt bij depressiviteit, maakt vrolijk, stimuleert het zelfvertrouwen en wekt creativiteit op. De steen helpt je om tederheid te voelen en te tonen aan anderen, geeft begrip en inlevingsvermogen. Deze edelsteen laat je genieten van al het moois om je heen, of dat nu materiele zaken zijn of nieuwe situaties die op je pad komen. Citrien geeft je het vertrouwen om mee te gaan met de stroom en alle veranderingen met open armen te kunnen aanvaarden en omarmen.

Citrien wordt ook wel de steen van overvloed genoemd. Hij leert je hoe je rijkdom en welzijn kunt aantrekken. Het leert je om je rijkdom en kennis te delen met anderen, maar evenzo om je eigen rijkdom in stand te houden. Citrien is een warme, creatieve en beschermende steen, die wanhoop en negativiteit opheft, en die je stimuleert al het goede te zien. Het heeft zijn kleur gekregen door de hitte van de aarde en verbindt ons met zijn lichtkracht en de lichtkracht in onszelf.