Nieuwsbrief

Malachiet

Malachiet - Kleurrijke Wereld Sieraden

Malachiet is een prachtig groen gemarmerde steen die al in het begin van onze samenlevingen grote waardering kent. Deze edelsteen is zeer krachtig en spiritueel en werkt voornamelijk op het hartchakra en de zonnevlecht.
Het wordt in knolvormige klonteringen gevonden en als dat in stukken wordt versneden dan ontstaan de typische banden, lijnen en rondvormige patronen in een steen of kraal.
Vindplaatsen van Malachiet zijn het Midden-Oosten, Rusland, Roemenië, Zambia en Kongo.
Malachiet wordt door genezers en waarzeggers gebruikt voor toegang met de andere dimensies. Het is verder een sterk reinigende natuursteen, die helpt tegen elektromagnetische en nucleaire stralingen en maakt graag verbinding met de natuur.

Malachiet werd in het oude Egypte, en daarna door de Grieken en Romeinen als echt vrouwelijke steen gezien. De steen werd aan vele godheden gerelateerd, zoals die van vruchtbaarheid, vrouwelijkheid en vernieuwing en werd daarnaast verbonden met schoonheid en kunsten.
Net als Lapis Lazuli werd verpulverd Malachiet gebruikt als een soort van oogschaduw, en werd het eveneens als verfpigment gebruikt.

Op fysiek gebied helpt Malachiet bij typisch vrouwelijke klachten als menstruatiepijnen, bevordert het voorspoedige bevallingen en helpt bij seksuele problemen die ontstaan zijn in vroegere levens. In onze tijd hebben ook mannen baat bij deze steen, misschien omdat ook zij soms aan ‘vrouwelijke zaken’ dienen en willen werken. Deze steen werkt doeltreffend bij regeling van de bloeddruk, werkt goed op de waterhuishouding en reiniging van lever en alvleesklier, en helpt tegen verzuring van de weefsels. In algemene zin versterkt Malachiet het immuunsysteem.
Wanneer Malachiet hartkloppingen veroorzaakt, gebruik het dan niet en vervang het door de mildere Rozenkwarts of Rhodoniet.

Op mentaal niveau wil de steen het inlevingsvermogen in andere mensen verhogen en helpt daarmee vriendschappen meer intens te kunnen beleven. Het is een echte transformatie steen die vernieuwing en vooruitgang wil. Er wordt wel beweerd dat Malachiet een van de belangrijkere stenen gaat zijn in ons derde millennium van ontwikkeling. Deze mooie edelsteen helpt meer geduldig en gelukkig te zijn met al wat is en helpt de linker en rechter hersenhelft en daarmee ons gevoel en ons denken meer in balans te brengen. Malachiet kan je analytisch denken bevorderen, maar wil het denken wel als middel zien en niet ten koste van ons gevoel en hart.

Spiritueel wil Malachiet evenwicht en harmonie en opent het ons hart voor onvoorwaardelijke liefde. Het brengt ons gericht bij ons innerlijk bewustzijn en intuïtie.

Malachiet is een koperhoudend mineraal dat ook wel wordt gevonden bij andere koperhoudende stenen als Azuriet, Turkoois en Chrysocolla. Het is relatief vrij zacht van aard en kan wat sneller krassen. De echte en betere Malachiet is een absoluut duurdere steen en wordt vaak met de hand gesneden, geslepen en gepolijst. Het is daarom dat de kralen niet altijd mooi rond of perfect zijn.

Jammer genoeg bestaat er ook behoorlijk mindere Malachiet en eveneens fake-Malachiet. Net als Turkoois wordt Malachiet van inferieure klasse tot poeder geperst en voorzien van veel kleurstof en lijmstoffen die gemaakt worden tot blokken en later voorzien van patronen en tenslotte versneden tot kraal. Er bestaan ook zeer goede glasimitaties of zelfs synthetische- of plastic varianten.

Wil je een echte Malachiet in eerste instantie herkennen, dan is het gewicht een goede graadmeter. Malachiet is als steen gemiddeld behoorlijk wat zwaarder dan andere mineralen. Het voelt koud en harder aan en warmt langzaam op wanneer je het in je hand houdt. Glas voelt ook koud aan, maar zal sneller in je hand opwarmen. De steen heeft soms een typische weerschijn of enige doorzichtigheid op vooral de donkere kleurvlakken. De gewaardeerde typische banden, lijnen en enigszins rondvormige patronen in gemêleerde kleuren van intens donkergroen tot lentegroen moeten echt wat onregelmatig zijn. Te regelmatige patronen en kleuren of herhaling van patronen in meerdere kralen kan duiden op imitatiestenen.

Klik hier voor sieraden met Malachiet:

Malachiet met Neolithische kwarts, been en struisvogelei

Comments are closed.