Sieraden Winkel

  Exposities en Beurzen

  Goede Doel

  Zoeken in Winkel

  Facebook

  Historische Materialen

  Exclusieve materialen van ver voor de Oudheid –
  o.a. oude Mesopotamië, Egypte en Afghanistan

  Tijdens een korte trip in het Midden Oosten, direct na de Landgoed Fair Vught, kocht Kleurrijke Wereld zeer bijzondere en oude materialen aan. Een zakelijke relatie van een heel goede vriendin aldaar verwees ons door naar twee handelaren, de een afkomstig uit Afghanistan, de ander uit het huidige Irak. Zij en hun families zijn rechtstreeks betrokken bij de handel van kostbaarheden zoals gebruiksvoorwerpen, kunstobjecten en juwelen uit de tijd die ver voor onze geschiedenis ligt, en waarvan nog steeds opgravingen plaatsvinden.

  Oorringen, Faience hanger, Romaans glaskruikje

  De prachtige objecten en materialen die Kleurrijke Wereld heeft bemachtigd, zijn zeer exclusief en uniek. Veel objectjes dateren uit de tijd die ligt vóór die van de Grieken en Romeinen. Zie hiernaast en onderaan dit bericht enkele foto’s.
  De objectjes, hangers en oude edelstenen zullen in de toekomst verwerkt gaan worden in zeer speciale ontwerpen in de
  Collectie Puur Aarde.

  Een greep uit dit speciale assortiment:

  Afghanistan, Oude Mesopotamië en -Egypte
  Prachtige oude Lapis Lazuli, een zeer gewilde oude edelsteen, uit het oude Afghanistan (ca. 2.000 jaar oud); in deze kwaliteit (blauw en aparte vorm kraal) en groot formaat is die heel bijzonder.

  Verder: oude zilveren oorringen  — Faience glas/brons hanger en “kever” (Faience glas was de voorloper van het Romaanse glas) — Bronzen hanger — en een gekerfde benen bloem. Deze materialen zijn afkomstig uit het oude Mesopotamië en het oude Egypte, de twee oudste beschavingen ter wereld. De materialen zijn niet oud, maar echt stokoud te noemen, daterend van ca. 4.000 jaar tot 2.000 jaar voor Christus.

  Unieke materialen o.a Mesopotamie, Egypte, AfghanistanRomaanse- en Ottomaans Rijk
  Daarnaast nog een paar schitterende kleine glaskruikjes (Romaans glas, ca. 200 jaar voor Christus – 400 jaar na Christus), te gebruiken als hanger, mooie zilveren bewerkte oorhangers uit het Ottomaanse Rijk (ca. 300 jaar oud) en een Islamitische vogel in brons, oorspronkelijk een dop of afsluitdop voor een potje of flesje (ca. 400 jaar oud).

  Kortom: prachtig, uniek en eenmalig materiaal van historische waarde met etnische en kunstzinnige uitstraling.

  Ben je geïnteresseerd in een van de objecten voor een Op-Maat-Sieraad of heb je vragen of opmerkingen, aarzel niet even een berichtje te geven. Let wel: de objecten of materialen zijn niet los te koop.
  In de toekomst zul je de materialen dus tegen gaan komen in een van de nieuwe sieraden in de Collectie Puur Aarde.

   

  Comments are closed.