Goede Doelen Special

Extra aandacht voor Favela Brasil en Survival International

Kleurrijke Wereld reserveert standaard een klein deel van de opbrengsten van haar sieraden voor haar twee Goede Doelen: Favela Brasil en Survival International. Beide Goede Doelen hebben voor Kleurrijke Wereld een speciale betekenis. (lees hierover in Over Kleurrijke Wereld)

Tijdens de komende decembermaand heeft Kleurrijke Wereld een kortingsactie voor haar klanten en nog-niet-klanten (voor iedereen dus). Van alle verkochte sieraden van die kortingsactie wordt een extra bedrag van Euro 5,– gereserveerd voor deze twee Goede Doelen.

Kleurrijke Wereld wil graag laten zien dat alle kleine beetjes helpen!

Wat kan jij doen?

Naast het feit dat je bijdraagt door je eventuele aankoop van een sieraad bij Kleurrijke Wereld, kan je natuurlijk ook zelf iets doen.
Alle hulp, elk initiatief voor deze twee Goede Doelen is welkom!
Neem een kijkje op de website van Favela Brasil, waar je hun zaden en pitten kan kopen of waar je eventuele donaties kan doen. Geef mond-op-mond reclame, want van “zegt-het-voort” komen vaak goede dingen en het helpt een organisatie gratis weer verder. Neem een kijkje op de website van Survival International of op Facebook en lees de intrigerende verhalen van de inheemse volksstammen. Prachtige fotoreporatages om te bekijken of campagnes die je mag gebruiken voor promotionele doeleinden. Ook kan je zelf doneren, petities tekenen of brieven schrijven aan regeringen om zo de inheemse stammen te helpen.

Hieronder lees je in het kort waar beide Goede Doelen voor staan:

Favela Brasil
Logo Favela Brasil - Kleurrijke Wereld Sieraden
Favela Brasil is een stichting die zich inzet voor het verbeteren van de levensstandaard van de mensen in de sloppenwijken van Brazilië. Ooit begonnen als klein project vanuit Nederland; inmiddels uitgegroeid tot een paar leuke en diverse projecten. Favela Brasil - Kleurrijke Wereld SieradenMeerdere families zijn nu werkzaam in de productie van sieraden van natuurlijke materialen en het maken van lokale pitten, zaden en noten tot kraal. Deze kralen zijn van prachtige kwaliteit en afwerking en veelal afkomstig uit Brazilië zelf. Er wordt geen boom teveel gekapt, alles gebeurt op basis van verantwoord gebruik.
Favela Brasil helpt families door verkoop van deze pitten en zaden, maar vooral door het bieden van hulp ter plekke en het uitzetten van steeds weer nieuwe doelen en projecten, zodat deze families (steeds meer) zelfstandig kunnen leven. www.favelabrasil.nl

Survival International
logo Survival International - Kleurrijke Wereld Sieraden
Survival International is een internationale organisatie die zich inzet voor het behoud van de (allerlaatste) inheemse volksstammen. Zij worden met uitsterven wereldwijd bedreigd. Hoewel hun bestaansrecht internationaal is vastgelegd wordt dat regelmatig en overal geschonden. Goede Doelen - Survival International - Kleurrijke Wereld SieradenRegeringen, grote multinationals en investeerders lappen de regels te vaak aan hun laars en mensen worden niet altijd op zacht handige wijze van hun bezittingen ontnomen, van hun land  verdreven of erger. Survival International komt op voor deze stammen en is de spreekbuis voor deze mensen. De gedachte dat inheemse volkeren achterlijk zijn of dat zij zich maar moeten aanpassen aan onze Westerse maatschappij is niet meer van deze tijd. We leven tenslotte niet meer in de koloniale tijden van een paar eeuwen terug. Laten we de mooiste en meest pure culturen die nog bestaan dus koesteren en deze mensen de vrijheid geven te leven zoals ze willen.
www.survivalinternational.nl en www.facebook.com/survivalnl

Comments are closed.